Aika harvalla parilla on rajaton hääbudjetti. Ihan ensimmäisiä asioita mitä kannattaa häihin liittyen tehdä, on se, että miettii paljonko on valmis käyttämään rahaa niihin ja mihin haluaa panostaa. Sitähän ne kaikki hääsivut yms. toitottavat, mutta kummasti se tuntui minulle ainakin realisoituvan vasta oikeassa toteutusvaiheessa.

Itse olen hoitanut budjetin tarkkailun tekemällä exeliin taulukon, missä on suunnitelma mitä suunnilleen mihinkin tulee menemään ja sitten toinen sarake, missä näkyy jo toteutetut hankinnat. Äsken sitä katsellessani hieman yllätyin siitä, kuinka pieniltä hankinnoilta tuntuvista jutuista tuleekin isoja summia, kun kaiken sen laittaa yhteen. Mutta ainakin toistaiseksi meidän budjetti on pitänyt. Isoimmat kulut on tiedossa ja pienempiä paljon hankkittuna.

Budjettiin liittyen olen myös ihmetellyt sitä, miten melkein mihin tahansa voi laittaa etuliitteen hää- ja yrittää myydä sitten sitä kalliilla. Ilmeisesti se on kuitenkin ihan kannattavaa bisnestä, kun hääjuttuja myyviä kauppoja löytyy niin paljon. Itse en ole mielestäni vielä mihinkään kovin outoon hurahtanut, mutta olen kovasti pyytänyt Sulhoa ja kaasoja hillitsemään itseäni, jos vielä tässä ehdin totaalisesti sekoamaan ja haluamaan niitä sulhaspoikien nilkkakukkia, vaikkei meillä edes ole sulhaspoikia.

 

-Neiti Lokakuu-