Meillä ei ole mitään tarkkaa ajatusta siitä, että kaiken pitäisi olla jotenkin tietynlaista tai väristä. Jonkinlaisiksi "häiden teemaväreiksi" kuitenkin valikoitui oranssi ja tummanruskea  serkku-kaasoni mielipiteistä huolimatta. Mielestäni värit ovat syksyiset, lämpimät ja noudattavat samaa linjaa kuin mitä kodistamme löytyy.

 

Alun perin ajattelin, että haluan pöytiin pitkiä kynttilöitä niiden juhlavuuden vuoksi. Erehdyin kuitenkin lukemaan hääfoorumeja ja melkein menettämään yöuneni ajatellessani kaikkea paloturvallisuuteen liittyvää. Hetken jo murehdin, etten voi laittaa kynttilöitä ollenkaan. Tarjoilijana työskentelevä toinen kaasoni onneksi realisoi minua toteamalla, ettei hän ole ikinä ollut yksissäkään häissä tai muussakaan tilanteessa, jossa joku olisi onnistunut sytyttämään itsensä tai jotain muuta tuleen kynttilöillä. Kierrellessäni kauppoja satuin löytämään Hemtexin alepöydästä oransseja paksuja kynttilöitä. Nuo ihan pienimmät on Finnmarin ja ostettu lähiprismasta.

Minulle on kovasti ehdoteltu, että kynttilät voisi laittaa peilin päälle, jolloin niiden valo kertaantuisi. Tarjoilijakaaso kuitenkin vinkkasi, että pöydässä on hyvä olla hieman "korkeuseroja". Jalallisen kakkulautasen puutteessa tein nopean testin kotona laittamalla ainoan tästä taloudesta löytyvän lasisen lautasen tavallisen juomalasin päälle. Monethan ovat tehneet itse jalallisia lautasia ostamalla kirpparilta munakuppeja ja liimaamalla niitä jonkun kivan näköisen lautasen pohjaan.

 

 

Haluan pöytiin valkoiset pöytäliinat. Väriä tuomaan kaipasin myös kaitaliinoja. Katselin hääfoorumeja, joissa monissa oli käytetty sifonkia hieman ryppyyn laitettuna. Minä taas sain siitä kauhukuvia paloturvallisuuteen liittyen, että joku ottaa ja nykäisee vahingossa sellaista viritelmää ja kaikki kaatuu sitten. Joten lähdin miettimään ihan sileään ratkaisuun. Tällä hetkellä olen kallistumassa Kuitusilkkiin, jota saa mm. Sinellistä. Sieltä saatava versio on 60 cm leveää, jonka voisi sitten pistää kahtia, kun juhlapaikan pöydät on vain 85 cm leveät. Ostin sitä pätkän testiksi suklaanruskean värisenä ja laitoin omalle pöydälle. Tuossa kuitusilkki siis on vielä ihan tavallisen levyisenä.

 

 

-Neiti Lokakuu-