Kävin tapaamassa kukkakauppiasta. Minulla oli mukana nippu kuvia, joista näytin asioita mistä pidän. Aikaa oli varattu tunti, joka menikin sitten kokonaisuudessaan. Tarjoilijakaasoni varoitteli ennen kukkakauppaan menoa, etten vain innostu ja tilaa jotain sulhaspoikien nilkkakoristeita. Pysyin kuitenkin suunnitelmissani melko tarkasti. Morsiuskimppu ja Sulhon rintakukka tulee kallasta. Kukkakaupassa keskutellessani päädyin siihen, että kalla jää vain meidän kukaksi, muuten tulee neilikoita. Puhuimme oranssista väristä, mutta minulla on mahdollisuus muuttaa mieltäni vielä lokakuun alkuun saakka. Haluaisin ensisjaisesti kirkkaan yksivärisen oranssin neilikan. Siinä tapauksessa, ettei sellaista löydy, voisi joku alla olevan tyylinenkin käydä.

 

(Kuva: Fotolibra)

 

Isät, bm ja seremoniamestari saavat rintavieheet neilikasta. Toivoin niiden olevan mahdollisimman yksinkertaiset. Kuvia minulla ei kaupassa ollut, mutta toivon lopputuloksen olevan jotain tämän tyylistä.

(Kuva: Viitasaaren kukka ja hautaus)

 

Heittokimppu ja morsiusneidon kimppu tulee isoista neilikoista. Heittokimpussa on ainoastaan neilikkaa ja vihreää, morisuneidon kimppuun tulee myös harsokukkaa. Jostain syystä en vain löytänyt kuvia kimpusta, missä olisi pelkkää neilikkaa. Täältä blogista löysin kuvan joka on sinne päin, mitä kuvittelen olevan tulossa.  Mallissa kimppu on ilmeisesti tehty pioneista, mutta ainakin tuo blogin pitäjä sanoi, että heillä on neilikka varalla jos pionia ei ole saatavilla.

(Kuva napattu tästä blogista)

 

Lisäksi tilasin vielä buffetpöytää varten korkeamman neilikka-asetelman, johon kukkakauppias lupasi lainata sopivan maljakon. Käynnistä jäi hyvä mieli ja sain kaikesta hinta-arvion ja sovimme jokaisen kukkajutun kohdalla max. summan mitä ne voivat tulla maksamaan. Kaikkea ihanaa toki olisin voinut  tilata, mutta budjetti usein rajaa häähankinnoissa.

 

-Neiti Lokakuu-