Hääfoorumeita lukiessa olen saanut huomata, että käytännöt istumajärjestyksen suhteen on hyvin vaihtelevia. Toisissa häissä jokainen saa istua minne haluaa ja toisissa on määritelty jokaiselle vieraalle oma paikka. Joissakin häissä katsotaan, että tutut saisivat olla lähekkäin ja toisissa taas ajatellaan, että on hauskaa, jos vieraat sekoittuvat jo heti alusta alkaen ja tutustuvat uusiin ihmisiin.

Olimme kerran häissä, joissa vieraat oli jaoteltu pöytäkuntiin, mutta jokainen sai päättää kenen vieressä istuu. Mielestäni se oli ihan toimiva tapa, jota luultavasti hyödynnämme myös omissa häissämme. Siten ehkä välttää helpommin sitä, että on yksittäisiä paikkoja ja joku kaveri joutuu istumaan yksin jomman kumman vanhojen sukulaisten keskellä. Emme myöskääna ala vieraita toisiinsa tutustuttamaan, vaan uskomme siihen, että ihmisillä on hauskaa omien sukulaistensa tai kavereidensa kesken. Jos joku haluaa tutustua, on siihen mahdollisuus sitten myöhemmin illalla.

Tein pienen piirroksen (jossa mittasuhteet ovat väärät, mutta siitä näkee idean) kuinka pöydät voisi asetella. Jos kaikki kutsutut 72 vierasta tulisivat, olisi jokaisessa pöydässä 8 henkilöä. Lähimpiin pöytiin (1-3) sijoittuu luultavasti lähisuku, sitten seuraaviin (4-6) lisää sukulaisia ja ystäviä ja viimeiset (7-9) olisikin sitten varattu lopuille ystäville.

 

 

-Neiti Lokakuu-