Kaasojeni kanssa keskustelimme eräs päivä siitä, miten kaikki tarvittavat asiat saadaan mahtumaan ruokapöytään. Juhlapaikalla on pirttipöydät kokoa 200x85 cm. Paikan esittelijän mukaan pöytiin pitäisi mahtua 4 henkilöä molemmin puolin, eli 8 ihmistä per pöytä. Lomalaisena päätin yksi päivä kokeilla, miltä kattaus suunnilleen näyttäisi suuntaa antavasti. Oma keittiönpöytämme on kokoa 150x90cm. Tässä kaitaliinaa ei ole leikattu vielä oikeaan leveyteen, vaan taitettu ainoastaan kaksinkerroin.

 

Tarjoilijakaasoni kanssa puhuimme, että veden voisi tarjoilla viinipulloista. Silloin ei tarvitse löytää niin montaa vesikannua. Siksi kuvassa on pari hyllystä napattua viinipulloa. Servettien ei myöskään ole tarkoitus olla tuon väriset, vaan luultavasti valkeat. Noita vihreitä servettejä saa useassa eri värissä Ikeasta. Ainakin meidän läheisessä myymälässä oli myös sellaisia värejä saatavilla, mitä ei nettikaupassa ollut tarjolla.

 

Hääkattauksia googlataessani huomasin Decora Housen sivuilta, että ruusun kukintoja voidaan laittaa pieneen lasiseen kulhoon. Kun kulhon täyttää sellaisella erikoishyytelöllä, pysyy se siinä hyvänä.

 

 

Niinpä lisäsin omaan kattaukseenkin kokeeksi pari kulhoa. 

 

-Neiti Lokakuu-