Häihin liittyy perinteisesti askartelu. Kun kummitätini ystävällisesti lupasi painaa hääkutsumme, jäi yksi askartelun muoto pois. Olimme kaasojeni kanssa yksimielisiä siitä, että jotain pitäisi kuitenkin päästä näpertämään. Perinteisesti häissä on jaettu hääkarkkeja, joten meidän askarteluosuus tulee siinä. Sulho ei halunnut karkkeihin mitään aforismeja tai runoja, joten ne jätettiin pois. Tylsänä lomapäivänä tein muutamia kokeiluja aiheeseen liittyen.

 

Viime kesänä ystäväpariskuntamme häissä oli tämän tyyliset hääkarkit.

 

Serkkukaasoni on ollut kovin innostunut uudesta roolistaan ja teki eräs päivä häihin liittyvän pp-esityksen. Siinä hääkarkkeja oli useita laitettuna muffinivuokaan. Hankin kokeeksi pieniä ruskeita konvehtivuokia, mihin kokeilin laittaa ranskanpastillien tyylisiä värikkäitä suklaakarkkeja useamman. Näissä ongelmana oli vähän se, etteivät vuoat ole kovin tukevia. Alumiiniset taas eivät olleet minun makuuni kiiltonsa vuoksi. Isot muffinsivuoat taas tuntuvat liian isoilta, vaikka niitäkin saa ihmetyksekseni nykyään kaikenlaisissa väreissä ja kuvioituna.

 

Testasin myös laittaa vain yhden isomman karkin. Koekaniiniksi joutui Fazerin vihreä kuula. Tässä vaiheessa olin jo ihan hermostunut repeilevään ja rypistyvään sellofaaniin.

 

Joissakin hääkarkeissa olin nähnyt käytettävän ympärillä tylliä. Se ei ollut oikein makuuni, joten kaivoin testiksi kaapista palan vuorikangasta jonka sitten kääräisin karkkivuoan ympärille.

 

-Neiti Lokakuu-